От днес до 31 май  местни вериги от хранителни магазини

...
От днес до 31 май  местни вериги от хранителни магазини
Коментари Харесай

Фонд "Земеделие" отпуска 5 млн. лв. за местни оранжерийни зеленчуци

От през днешния ден до 31 май  локални вериги от хранителни магазини могат да аплайват за финансово подкрепяне, с цел да търгуват с български плодове и зеленчуци. Сумата, която ще бъде разпределена за задачата от Фонд „ Земеделие “ е 5 млн. лева, заяви БНР.

122 дребни хранителни вериги имат право на тази помощ  -  те би трябвало да осъществят директния достъп на потребителите  до създадените в оранжериите пресни краставици, домати и пипер.

Средствата  ще компенсират част от разноските на магазините за превоз, логистика, подбиране, пакетиране и реализация на продуктите .

Схемата е създадена особено за местни вериги, които имат магазини в една или няколко прилежащи административни области. Те ще се явяват свързващо звено сред производителите и потребителите.

Единичната ставка за подкрепяне, планувана за комерсиалните обекти, е в размер на 600 лв. за звук домати, 400 лв. за краставици и 800 лв. за пипер.

За да получат средствата,  търговците би трябвало да потвърдят пред Фонд „ Земеделие “ с фактури, че са изкупили продукцията  от земеделските стопани. 

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР